Politie rolt ondergrondse hennepkwekerij in Tilburg op: drie aanhoudingen

13 december 2019 om 22:36
De kwekerij zat onder de grond. (Foto: Persburo BMS / Jack Brekelmans)
De kwekerij zat onder de grond. (Foto: Persburo BMS / Jack Brekelmans)
In het gebouw aan de Ringbaan Noord in Tilburg is vrijdagavond een ondergrondse hennepkwekerij opgerold. In totaal werden zo'n zeshonderd planten en stekken aangetroffen. Drie mannen die in dit gebouw aan het werk waren, zijn opgepakt.
Geschreven door

Een buurtbewoner rook een sterke wietlucht en schakelde de politie in. Die had kort geleden ook via Meld Misdaad Anoniem al een tip hierover gekregen. Iets voor tien uur werd de kwekerij ontdekt.

'Ze gedroegen zich erg zenuwachtig'
De politie onderzoekt wat de drie aangehouden mannen - twee Tilburgers van 44 en 45 jaar en een 23-jarige Albaniër - met de kwekerij te maken hebben. Volgens een politiewoordvoerder gedroeg het drietal zich erg zenuwachtig tijdens het doorzoeken van het gebouw.

Een speurhond sloeg op meerdere plaatsen aan. Uiteindelijk werd een houten luik ontdekt onder de vloerbedekking. Via dit luik kwamen de agenten uit bij een kelder: een ruimte van veertig tot vijftig meter. Hier waren vier ruimtes gemaakt. Daarin stonden hennepplanten in verschillende groeistadia, van stek tot vrijwel volgroeide plant. De planten en stekken worden opgeruimd en vernietigd.

Stroomdraden los
Volgens de politie was er sprake van een gevaarlijke situatie. Zo lagen onder meer stroomdraden los. Daarom werd besloten de kwekerij zaterdag met deskundigen verder te inspecteren en te ontmantelen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...