Politieauto geramd tijdens achtervolging door Nuenen, agent bijna aangereden

14 december 2019 om 11:41
De politieauto raakte zwaar beschadigd. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
De politieauto raakte zwaar beschadigd. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
Een 33-jarige man uit Veghel is aangehouden nadat hij vrijdagnacht met zijn auto inreed op een agent. Hij ging er vervolgens op hoge snelheid vandoor en haalde onderweg levensgevaarlijke capriolen uit. De automobilist is vastgezet.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten gingen achter de man aan nadat ze hoorden dat hij stond te vervelen bij de deur van een huis in de wijk Tongelre in Eindhoven. Toen ze daar aankwamen, bleek de man net in een auto te zijn weggereden. Een agent zag de man niet veel later in de omgeving rijden en gaf hem een stopteken. Maar de automobilist reed door. De agent moest opzijspringen om te voorkomen dat hij werd aangereden.

Achtervolging
Op de Muschbergweg werd de verdachte opnieuw gespot. Daarop ging een politie-eenheid - met zwaailicht en sirene - achter hem aan. De man weigerde te stoppen en er ontstond een achtervolging, waarbij de man met hoge snelheid door woonwijken raasde en diverse keren een rood verkeerslicht negeerde. Hij reed volgens een politiewoordvoerder met snelheden tussen de 80 en 110 kilometer per uur waar 30 en 50 kilometer per uur het maximum is.

Uiteindelijk reed hij via de Nuenenseweg en de busbaan langs de Sterrenlaan Nuenen in. Daar kon hij op de rotonde van de Europalaan met de Dubbestraat worden klemgereden. Twee politieauto’s en de auto van de verdachte raakten hierbij flink beschadigd.

Stevige tikken
De verdachte probeerde er daarna nog rennend vandoor te gaan, maar agenten slaagden erin hem te stoppen. Omdat de man zich bleef verzetten, waren volgens een woordvoerder 'een paar stevige tikken met de wapenstok' nodig om het verzet van de man te breken.

De man is vastgezet en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...