Meerdere meldingen stormschade: omgewaaide bomen en winderige kerstmarkten

14 december 2019 om 18:36
In Waalre zijn drie bomen omgewaaid op de route naar de markt. (Foto: Hans van Hamersveld)
In Waalre zijn drie bomen omgewaaid op de route naar de markt. (Foto: Hans van Hamersveld)
Het onstuimige weer heeft zaterdagavond op verschillende plekken geleid tot stormschade. In Waalre werd de route van een levende kerststal geblokkeerd en bezoekers van kerstmarkten werden geteisterd door heftige windvlagen.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Bij de politie en brandweer kwamen verschillende meldingen van stormschade binnen uit onder meer Waalre, Woensel, Raamsdonksveer, Hoeven, Geffen en Nuland. Volgens Buienradar trekt er zaterdagnacht opnieuw een storing over het land met windstoten en kans op hagel.

Route geblokkeerd
In Waalre werd zaterdag de route van de levende kerststal geblokkeerd. Eén boom waaide om na een hevige windvlaag en twee andere overhellende bomen zijn door de brandweer omgezaagd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dankzij het optreden van de brandweer kon de optocht naar de markt toch doorgaan.

Winderige kerstmarkt
In Vorstenbosch moest de brandweer uitrukken omdat er een kerstboom was omgewaaid. Ook verschillende kerstmarkten in Brabant werden zaterdagavond geteisterd door windvlagen.

Vanwege de zware windstoten werd eerder op de dag code geel afgegeven. De ANWB waarschuwt ook dat het verkeer zaterdagavond rekening moet houden met zware windstoten. Ook in de nacht van zaterdag op zondag worden windstoten verwacht en is er kans op hagel.

Wachten op privacy instellingen...