Sylvana is boos en verdrietig: wie heeft het kerstboompje van haar moeders graf gestolen?

14 december 2019 om 19:32
Er staat weer een nieuw kerstboompje met lichtjes op het graf van Sylvana's moeder (Foto: Sylvana Schijven).
Er staat weer een nieuw kerstboompje met lichtjes op het graf van Sylvana's moeder (Foto: Sylvana Schijven).
Al twaalf jaar zet Sylvana Schijvens (22) uit Bergeijk voor iedere kerst een kerstboompje met lichtjes op het graf van haar moeder. Omdat haar moeder zo van Kerstmis hield. Sylvana en haar vader ontdekten vrijdagochtend tot hun ontsteltenis dat het boompje was verdwenen.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Sylvana was tien jaar oud toen haar moeder overleed. Sindsdien heeft ze er samen met haar vader een traditie van gemaakt om voor iedere kerst een kerstboompje met lichtjes op het graf van haar moeder te zetten. Dat ging altijd goed, tot afgelopen vrijdag.

Zelfs in de prullenbak gezocht
Omdat er in al die jaren nog nooit een boompje is meegenomen, was het ongeloof en de verontwaardiging groot bij Sylvana en haar vader toen zij vrijdagochtend zagen dat het boompje weg was . “In eerste instantie hoopte ik dat het boompje misschien was weggewaaid. Wat eigenlijk niet kon, want ik had het zo neergezet dat er niets mee kon gebeuren. Maar ik ben toch overal gaan zoeken, zelfs in de prullenbak op het kerkhof”, vertelt Sylvana.

Maar het boompje was nergens te vinden dus kan het volgens haar niet anders dan dat iemand het heeft meegenomen. “En daar ben ik heel boos en verdrietig over. Je moet gewoon met je vingers van andermans spullen afblijven. En zeker van een graf! Ik heb één hoop en dat is dat degene die dit heeft gedaan geen geld heeft om zelf een boompje te kopen. En er heel blij mee is. Dat maakt het voor mij minder erg.”

Wie doet zoiets?
In haar verontwaardiging zette Sylvana vrijdag een bericht op Facebook en dat zorgde voor de nodige commotie. “De meeste mensen reageren in de trant van: ’verschrikkelijk’, ‘sterkte’ en ‘wie doet zoiets’. Maar het meest opvallend waren de reacties van mensen die exact hetzelfde is overkomen. Op hetzelfde kerkhof. Dit is ook de reden dat ik hier aangifte van ga doen bij de politie”, zegt Sylvana resoluut.

Maar dat komt allemaal wel. Het belangrijkste voor Sylvana is dat haar moeder ‘haar’ kerstboompje niet hoeft te missen. "We hebben meteen een nieuwe gekocht. Met lichtjes."

Wachten op privacy instellingen...