Veel schade door grote brand in ABC Restaurant in Velp

17 december 2019 om 06:13
nl
In ABC Restaurant in Velp heeft een grote brand gewoed. Het vuur brak maandagnacht rond een uur uit, vermoedelijk in het washok op de bovenverdieping. Iets voor achten werd het sein brand meester gegeven.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Bij ABC Restaurant zitten elf restaurants onder één dak. Een van de eetzalen is niet meer bruikbaar door de schade. Het gaat om het Chinese gedeelte van het restaurant. Ook kantoren, het magazijn, kleedlokalen en de was- en droogruimte zijn beschadigd.

6000 reserveringen
In totaal staan voor kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag 6000 gasten op de planning. Volgens een van de eigenaren van het restaurant komt er dinsdag meer duidelijkheid of deze reserveringen door kunnen gaan. “We doen ons uiterste best”, zegt hij. Bezoekers zullen hierover worden geïnformeerd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De Bosschebaan (N324), waar het restaurant aan ligt, was enige tijd afgesloten tussen de Heijtmorgen en Elftweg.

Wachten op privacy instellingen...

Dak open gezaagd
Het dak is op verschillende plekken opengezaagd om bij de brandhaard te komen. Volgens de politie is niemand gewond geraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.