Jongetje (9) meerdere keren met hamer tegen hoofd geslagen: man (45) krijgt celstraf opgelegd

17 december 2019 om 17:56
nl
De man die in mei een jongetje van negen uit Steenbergen met een hamer tegen zijn hoofd sloeg, is hiervoor dinsdag door de rechter in Breda veroordeeld. De man van 45 uit het Zeeuwse Kruiningen kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van 98 dagen. Een straf die gelijk is aan de tijd die hij al in voorarrest heeft gezeten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De man uit Kruiningen werd uitgescholden door de vader van het slachtoffertje uit Steenbergen. Daarna pakte hij de hamer uit zijn auto waarmee in de richting van de vader sloeg, maar hij raakte het zoontje dat ertussen liep meerdere keren tegen het hoofd.

Het jongetje liep daardoor onder meer een zwelling op zijn voorhoofd op. De man werd ook veroordeeld voor het bedreigen van de moeder van het jongetje met een mes.

Behalve de zwelling op zijn voorhoofd en een wondje op zijn schedel bleek tijdens behandeling van de zaak ook dat het jongetje wekenlang last heeft gehad van nachtmerries nadat hij door verdachte met een hamer werd geslagen.

Contactverbod
Behalve de onvoorwaardelijke gevangenisstraf legde de rechter de verdachte ook een voorwaardelijke celstraf op van ruim vijf maanden. Ook mag hij van de rechter op geen enkele manier contact zoeken met het gezin uit Steenbergen.

Volgens de moeder van het jongetje is de verdachte geen bekende van haar. Een aantal mensen zag destijds wat er gebeurde en greep in. Ze wisten de man vast te pakken en schakelden de politie in. De man wist echter los te komen, rende naar zijn auto en ontkwam. Uiteindelijk konden agenten de identiteit van de man achterhalen en hem thuis in Kruiningen aanhouden.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.