21 tractoren van de snelweg gehaald, boeren krijgen bekeuring van 380 euro - Omroep Brabant
Video

21 tractoren van de snelweg gehaald, boeren krijgen bekeuring van 380 euro

18 december 2019 om 08:27
nl
De politie heeft woensdagochtend 21 tractoren van de snelweg gehaald en de bestuurders bekeurd. Dat gebeurde op de A2 bij afslag Vught en bij de High Tech Campus in Eindhoven en later op de ochtend op de A59 bij Rosmalen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De boeren hebben allemaal een bekeuring gekregen van 380 euro. De politie deed dat 'omdat het rijden met tractoren op de snelwegen gevaarlijke situaties kan opleveren'. "Veiligheid staat voorop en we treden actief op", schrijft de politie.

Wachten op privacy instellingen...

De politie laat weten dat het niet de bedoeling is dat tractoren de snelweg op gaan. “Doen ze dat wel dan zullen we hun bekeuren”, waarschuwde woordvoerder Willem-Jan Uytdenhage woensdagochtend al. “Ook hopen we dat ze het andere verkeer niet te veel hinderen. Waar nodig grijpen we in.” De politie heeft veel mensen paraat staan om alles in goede banen te leiden. “Het precieze aantal extra mensen, kan ik niet zeggen. Maar het gaat om een flinke politie-inzet.”

Wachten op privacy instellingen...

Meer bekeuringen
Hij sluit niet uit dat er nog boeren worden bekeurd. "Boeren worden niet aangehouden, maar staande gehouden. We geven en boete en begeleiden eventueel de tractoren van de snelweg af. We gaan dat op meerdere plekken doen als we horen dat tractoren op de snelweg rijden."

Honderden boeren en bouwers voeren woensdagochtend actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog of op tv.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.