Mathieu van der Poel is blij met zijn titel: 'De Spelen moeten het volgende hoogtepunt worden"

19 december 2019 om 16:49
nl
"Veel mensen vertelden me dat ik het normaal gesproken zou worden, maar garanties geven die uitspraken niet", vertelt Mathieu van der Poel nadat hij woensdagavond tijdens het Sportgala werd verkozen tot Sportman van het Jaar. Daarmee werd het succesvolle jaar van wielrenner Mathieu van der Poel bekroond met een mooie prijs.
Profielfoto van Bram van Doorn
Geschreven door
Bram van Doorn

De wielrenner was zelf niet op het Sportgala: "Het was moeilijk om het te plannen, want ik zit in een drukke periode dus kon ik er helaas niet bij zijn", vertelt Mathieu van der Poel in het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant.

'Prestaties evenaren'
"Ik denk dat mijn wegwedstrijden de doorslag hebben gegeven. De winst in de Amstel Gold race was natuurlijk een van de hoogtepunten van afgelopen jaar. Al met al is het een mooie waardering voor deze periode.

Ook in 2020 wil Van der Poel weer goede prestaties neerzetten. "De Olympische Spelen is een van de grote toernooien waar ik aan mee doe. Daar zal ik moeten presteren. Het zal moeilijk worden, maar ik wil de prestaties van het jaar 2019 evenaren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.