Bart werd mishandeld door een groep jongeren: 'Ze vroegen of ik homo ben'

19 december 2019 om 17:09
nl
Bart Janssen (39) loopt naar de supermarkt als hij wordt aangesproken door een groep jongeren. "Ze vroegen of ik homo ben. Ja, antwoordde ik", vertelt Janssen. "Ze begonnen meteen te spugen, maar ik liep door naar de Jumbo." Vijf minuten later stapt Bart de supermarkt uit en valt de groep van zeven jongens hem aan.
Profielfoto van Noel van Hooft
Geschreven door
Noel van Hooft

Dit gebeurde bij winkelcentrum WoensXL in Eindhoven, voor het appartementencomplex waar Bart woont. Bij het binnenlopen van de supermarkt stonden er volgens Janssen vijf jongeren. "Toen ik weer naar buiten kwam, waren het er zeven."

Karatetrap
"Op dat moment vloog een van hen mij van achteren aan. Een ander viel me van voor aan en één van opzij", vertelt Bart geschrokken. "Ik kreeg een flinke klap op mijn rug en een hard trap op mijn knie. Het was echt een karatetrap."

Twee jongens waren volgens Janssen heel dreigend. Een andere probeerde de groep te kalmeren. "Ik heb de jongens uiteindelijk op afstand gehouden met mijn boodschappentas waar blikjes in zaten", zegt de Eindhovenaar.

"Als die ene jongen de groep niet wat had gekalmeerd en ik feller had gereageerd was het echt anders afgelopen. Dan had ik nu in het ziekenhuis gelegen." Maar ook nu heeft Bart pijn en lopen gaat voorlopig nog niet: "Mijn knie is dik. Er zit vocht in mijn been en het wordt helemaal blauw. Het doet echt heel erg pijn. Ik moet nog naar het ziekenhuis voor een foto."

Verhuizen
De politie is inmiddels bij hem langs geweest en Bart heeft aangifte gedaan. "Ik heb aangifte gedaan omdat dit echt zinloos geweld is. Ik ben de laatste die discrimineert, maar dit geweld was tegen mij als homo gericht. Er is heel veel discriminatie tegenover homo's."

De tranen schieten bij Bart in zijn ogen als hij vertelt dat hij wil verhuizen. "Ik voel me onveilig. Het maakt me onzeker over mijn eigen omgeving.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.