Video

Brand verwoest gebouw De la Salle in Boxtel, politie houdt rekening met brandstichting

21 december 2019 om 14:08
nl
Op het terrein van jeugdzorginstelling Koraal De la Salle in Boxtel is vrijdagnacht een gebouw door brand verwoest. Het vuur werd rond twee uur ontdekt. De politie houdt rekening met brandstichting.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het gebouw. De brandweer kon niet voorkomen dat het gebouw van de technische dienst verloren ging, maar wel dat het vuur zou overslaan naar een ander gebouw. Het zou gaan om een gebouw van het leer-werkbedrijf van de groenvoorziening. "We zijn flink geschrokken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Momenteel inventariseren we wat er precies is verwoest. Ons doel is om na de kerstvakantie weer aan de slag te kunnen met het leer-werkbedrijf", laat een woordvoerster van La Salle weten.

 

Harde knal
Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Kort voordat de brand werd ontdekt, zou een harde knal gehoord zijn. Een getuige zou een aantal mensen vervolgens hebben zien wegrennen.

Koraal De la Salle is een organisatie voor jongeren van 6 tot 23 jaar die een licht verstandelijke beperking hebben, gecombineerd met ernstige gedragsproblemen of psychiatrische problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!