Video

Auto ramt gevel appartementencomplex Rosmalen, geschrokken bewoners mogen huis weer in

22 december 2019 om 12:07
nl
Een auto heeft zondagochtend rond elf uur de gevel van een appartementencomplex in Rosmalen geramd. De auto kwam volgens omstanders vanaf het parkeerdek boven de Lidl-supermarkt aan de Brouwerijstraat gereden toen het misging. De bestuurder trapte volgens de politie per ongeluk op het gaspedaal in plaats van de rem. De gevel van het appartementencomplex is behoorlijk ontwricht. Enkele bewoners mochten uit voorzorg ruim een uur niet terug naar hun appartementen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Eerst moest door een deskundige worden vastgesteld dat de boel veilig was. Rond halfeen bleek dat dit het geval was. "Het was wel even schrikken", vertelt Twan Salimans van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is volgens hem de eerste keer dat een ongeluk zoals nu is gebeurd.

 

Toch pleitte de VvE volgens hem bij de gemeente al eens voor maatregelen om te voorkomen dat een auto vanaf de helling vanaf het parkeerdek tegen de gevel zou kunnen belanden.

Wachten op privacy instellingen...

De bestuurder en een inzittende van de auto die de gevel ramde, zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de man en vrouw, bewoners van het appartementencomplex, lijken mee te vallen. In het appartementencomplex is, voor zover bekend, niemand gewond zijn geraakt. Op de plek waar de gevel van het pand is geramd, zit de ingang van de fietsenkelder en berging.


Diverse hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk in Rosmalen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!