'Veel drugsgebruik en illegale praktijken hier', zegt bewoner over met hakenkruizen bekladde flat

23 december 2019 om 08:08
nl
"Dit schoonmaken zal een lieve duit kosten..." Een bewoner van de Oosterpoort Flat aan de Enschotsestraat in Tilburg reageert geschokt op de hakenkruizen die afgelopen weekend met rode verf op zijn flat zijn geklad. Ook werden verschillende ruiten vernield.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de bewoner moeten de vernielingen na tien uur zaterdagavond zijn aangebracht. "Want toen liep ik hier door de deur en was alles nog normaal." Hij heeft geen verdachten op het oog. "Maar er is hier veel rottigheid in de flat. Drugsgebruik, illegale praktijken... Dan krijg je onenigheden", meent hij.

Wachten op privacy instellingen...

Hij wijst op de vele kapotgeslagen ruiten. "Er moet iemand heel erg boos zijn... Er is flink op geklopt. Het raam boven de brievenbussen is ook stuk. Hoe dat kan? Er moet iets gegooid zijn, denk ik."

Bedreigende situatie
De bewoner voelt zich nog wel veilig in de flat. "Kijk, ik ben niet zo bang aangelegd", legt hij uit. "Maar ik vind dit wel een bedreigende situatie. Bijvoorbeeld voor de meisjes die hier in hun eentje wonen. Ik vind het niet kunnen, mensen moeten hier gewoon veilig kunnen wonen."

De eigenaar van de flat hoopt de flat voor Kerstmis weer schoon te krijgen. Voor de vernielingen en bekladdingen is nog geen verdachte aangehouden, laat een politiewoordvoerster maandagochtend weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.