Vijf vreemdelingen ontdekt in oplegger van vrachtwagen in Bergen op Zoom

23 december 2019 om 11:42
nl
Bij een overslagbedrijf aan de Blankenweg in Bergen op Zoom zijn maandagochtend vijf vreemdelingen ontdekt in de oplegger van een vrachtwagen. Het gaat volgens de politie vermoedelijk om vijf Afrikanen. In de oplegger stonden ook vaten met chemicaliën. Daarom wordt de gezondheid van de vijf gecheckt, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Het lijkt er volgens hem op 'dat ze in goede gezondheid verkeren'.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vrachtwagen is volgens de politie vanuit Italië via onder meer Zwitserland en België in Bergen op Zoom beland. Het is niet duidelijk waar het vijftal in de oplegger is geklommen. Medewerkers van het overslagbedrijf ontdekten het vijftal maandagochtend bij het lossen van de oplegger. Eerst werd een duo gevonden, even later werden nog drie vreemdelingen ontdekt.

De politie gaat ervanuit dat het bedrijf in Bergen op Zoom niets met de vreemdelingen te maken heeft.

Benzineachtige stof
In de vaten, die niet lekten, zit volgens de politie een benzineachtige stof. Wanneer de gezondheid van de vijf het toelaat, worden zij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die doet vervolgens verder onderzoek naar hun status en documenten.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!