Video

Jongens van 12 tot 14 jaar gezocht na mishandeling van homo in Eindhoven

23 december 2019 om 14:09
nl
Voor de mishandeling van Bart Janssen afgelopen woensdag in Eindhoven is de politie op zoek naar in elk geval twee heel jonge daders. Jongens van tussen de twaalf en veertien jaar oud, zo laat de politie maandag weten. Volgens Bart werd hij mishandeld omdat hij homo is. "Ze vroegen of ik homo ben. Ja, antwoordde ik", vertelde hij eerder tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De politie is op de hoogte van de verklaring van Bart, laat ze maandag weten. Ook tegenover de politie heeft hij volgens een woordvoerder verklaard dat het hier gaat om anti-homogeweld.

Bart werd woensdagavond 18 december rond halfnegen mishandeld bij het Winkelcentrum in Woensel. Hij liep daar en werd volgens de politie zonder enige aanleiding getrapt en geschopt door meerdere jonge mannen. "Ze begonnen meteen te spugen, maar ik liep door naar de Jumbo", vertelde Bart eerder. Vijf minuten later stapte hij de supermarkt uit en viel een groep van zeven jongens hem aan.

De politie heeft een signalement van twee daders verspreid:

  • Het gaat om jongens van ongeveer 12 tot 14 jaar oud.
  • Een van hen had een fors postuur en de ander was beduidend slanker, zelfs tenger.
  • De tengere dader was groter dan de forse jongen en had een spits gezicht en halflang donker haar.
  • De forse dader had krullend donker haar.
  • Beide daders droegen zwarte jassen.

Heel specifieke getuige
Behalve naar de daders is de politie ook op zoek naar een heel specifieke getuige. Het gaat om een man die op het moment van de mishandeling voorbij fietste. Hij moet volgens de politie wel iets gezien hebben.

De mishandeling gebeurde op de rotonde bij de parkeerplaats van het winkelcentrum WoensXL aan de kant van de Franklin D. Rooseveltlaan.

Luister in de video naar het verhaal van het slachtoffer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!