Video

Eiffeltoren van ijs van studenten TU Eindhoven wint eerste prijs ijsfestival

24 december 2019 om 12:13
nl
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben in China de eerste prijs gehaald op het IJsfestival van Harbin. Dit deden zij met een veertien meter hoge Eiffeltoren van ijs. Het volgende doel van de studenten wordt het grootste ooit: een veertig meter hoge ijstoren op de Olympische Spelen van Beijing in 2022.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De TU-studenten onderscheiden zich al jaren met enorme bouwwerken van ijs. Eerder construeerden ze al een gigantische ijspoort, een bevroren Sagrada Familia en 's werelds grootste ijsdome. Vorig jaar bouwden ze een toren van 21 meter hoog.

 

 

Op het IJsfestival in Harbin maakten de studenten eerst een constructie van brandweerslangen en touw. Daar spoten ze water overheen, versterkt met een soort papiersnippers, waardoor de constructie nog steviger werd.

Olympische Spelen
Elke keer stellen de studenten zich een nieuw en hoger doel. "En dat is een toren bouwen op de Olympische Winterspelen in Beijing in 2022", vertelt Olaf Vens, een van de studenten. "En die toren moet veertig meter hoog worden. Dat wordt een enorme uitdaging."

"We gaan nu in gesprek met de Chinese autoriteiten om te kijken of we onze droom waar kunnen maken", vertelt Vens. "Maar dat is nog lang niet zeker. Nu is het nog een hele grote maar."

 

 

 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.