Honderden kilo's vuurwerk gestolen bij ramkraak vuurwerkwinkel, beloning voor gouden tip

26 december 2019 om 14:38
nl
Bij een ramkraak op een vuurwerkwinkel in de Leenherenstraat is voor honderden kilo's aan vuurwerk gestolen. Het gaat om de Vuurwerk Knaller in Tilburg. De winkel werd op eerste kerstdag rond vier uur 's ochtends beroofd. De daders gebruikten een witte bestelbus die eerder aan de Schouwslootweg in Waalwijk werd gestolen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Volgens winkeleigenaar Bart Landsmeer gaat het om een schade van 8000 tot 10.000 euro aan goederen. "En dan heb je de schade aan het pand nog. De dieven zijn wel een tijdje bezig geweest want het gaat om flink wat kilo's. Daarna zijn ze met veel lawaai weer weggereden."

De dieven ramden de deur van de opslag in de Vazalstraat, aan de zijkant van het hoekhuis. Vier personen renden volgens getuigen na de ramkraak de vuurwerkwinkel uit. Twee vertrokken in de witte bestelbus en de andere twee scheurden weg in een zwarte auto. De bestelbus werd 24 uur later terugvonden op een parkeerplaats in Tilburg.

De geramde deur is nu provisorisch dichtgemaakt met een houten plaat, ook staat er een auto tegen de deur geparkeerd, om een nieuwe ramkraak te voorkomen.

De eigenaar heeft nog een andere vuurwerkwinkel onder de naam Voordeel Knaller. Beide filialen zitten in een woonwijk.

Beloning
Op haar Facebookpagina heeft de winkel foto's van de daders en de bestelbus geplaatst. De winkel stelt dat er ook camerabeelden zijn van de daders, waar ook details op te zien zijn. "Helaas mogen wij deze vanwege het onderzoek op dit moment niet vrijgeven."

"Krijg je ineens vuurwerk aangeboden? Ken je deze jongens? Meld het ons en wij belonen met 500 euro cash of 1.000 euro aan vuurwerk." Het leveren van bestellingen zou niet in gevaar komen, omdat er nog meer dan genoeg voorraad op een externe opslag ligt.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!