Collectebus kerststal Sint Anthonis leeggeroofd: 'Wij laten ons niet uit het veld slaan' - Omroep Brabant

Collectebus kerststal Sint Anthonis leeggeroofd: 'Wij laten ons niet uit het veld slaan'

27 december 2019 om 14:24
nl
De kerststal en de collectebus. (Foto's: Arno Rombouts)
De kerststal en de collectebus. (Foto's: Arno Rombouts)
De collectebus bij de kerststal op het dorpsplein in Sint Anthonis is deze week leeggeroofd. Op tweede kerstdag werd 's morgens ontdekt dat de bus was leeggehaald. Omdat de bus regelmatig wordt geleegd, is er hoogstwaarschijnlijk geen groot bedrag meegenomen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Al jaren bouwt het St. Antoniusgilde uit Sint Anthonis in december een levensgrote kerststal op, op het grasveld bij dorpsplein de Brink. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente, maar ook door de giften die bezoekers in de collectebus doen.

'Raakt ons zeer'
Het St. Antoniusgilde is erg teleurgesteld dat iemand het 'nota bene tijdens kerst' nodig vond om de giften te stelen. "Het feit dat iemand het lef heeft dit te doen, raakt de leden van het gilde zeer", vertelt secretaris Arno Rombouts van het gilde. "We laten ons echter niet uit het veld slaan."

Inmiddels is de bus weer gerepareerd en hangt deze weer op zijn oude plek. De stal is nog tot en met 6 januari dagelijks te bezoeken van negen uur 's morgens tot negen uur 's avonds. Op oudjaarsdag is de stal gesloten.

De eerste grote donatie kwam vrijdagavond binnen. Aannemer Timmermans uit Nuland doneerde 500 euro.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.