Michael van Gerwen ondanks wisselvallige wedstrijd vrij simpel naar halve finale WK

29 december 2019 om 21:38
nl
Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WK darts. In de kwartfinale kwam hij moeizaam op gang en had hij het na twee goede sets weer even lastig. Maar uiteindelijk boekte hij toch een simpele overwinning, Darius Labanauskas werd met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Bekijk de analyse van onze dartsverslaggever en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de wedstrijd was er bij Van Gerwen geen twijfel. In de kwartfinale gaat het op het WK om vijf gewonnen sets, in dat format mag hij niet verliezen van de op het WK ongeplaatste Labanauskas. De Litouwer begon echter goed aan de wedstrijd, terwijl Mighty Mike een stroef begin kende.

Labanauskas pakte de eerste set en kreeg vervolgens de kans om ook de tweede set te winnen. Bij 2-1 in legs stond hij op 34, maar dat gooide hij niet uit met drie pijlen. Van Gerwen kwam via een 158-finish de leg en pakte daarna ook de set. Mopperend liep hij van het podium, totaal niet tevreden over zijn spel.

Wachten op privacy instellingen...

Set drie en vier liet Van Gerwen vervolgens zien dat hij niet voor niets de nummer één van de wereld is. Hij won de sets met hoge gemiddeldes (115,62 en 114,69). De vijfde set was vervolgens weer een stuk minder, Van Gerwen verloor en eindigde met een gemiddelde van 89,18. Daarna gingen twee sets gewoon 'met de pijlen mee'.

Winst
Bij een 4-2 stand en 2-2 in legs was Van Gerwen een leg verwijderd van de winst. Labanauskas mocht beginnen en kreeg als eerste de kans om de set te pakken vanaf 164. Dat lukte niet. Van Gerwen kreeg dezelfde kans, maar ook de darter uit Vlijmen gooide niet uit.

Omdat Labanauskas niet veel later met drie pijlen zestien niet uit wist te gooien, kreeg Van Gerwen drie wedstrijdpijlen. Opmerkelijk genoeg gingen die ook allemaal mis. Labanauskas gooide zichzelf vervolgens kapot, waarna het bij de zesde matchdart raak was voor Van Gerwen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.