Metershoge vlammen en rookwolken: schuurtjes volledig uitgebrand

30 december 2019 om 05:49
nl
In de nacht van zondag op maandag zijn in Sprang-Capelle en Eindhoven schuurtjes opgegaan in vlammen. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een metershoge vuurzee en enorme rookwolken.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Bewoners aan de Luzerne in Sprang-Capelle probeerden zelf de brand te blussen tot de brandweer ter plaatse kwam en het vuur bluste. Dit kon niet voorkomen dat het volledige schuurtje in vlammen opging, daarbij ging onder andere een aanhanger verloren en raakte de overkapping beschadigd.

15-jarige verdachten
Volgens een omstander zouden buurtbewoners hebben gezien dat jongeren met vuurwerk bezig waren bij de berging. De politie stelde een onderzoek in en heeft maandagochtend rond negen uur twee 15-jarige verdachten uit Sprang-Capelle en Boxtel aangehouden. Zij worden verdacht van brandstichting.

Vuurwerk
Ook in Eindhoven brandde een schuur achter een huis in de Jan van Riebeecklaan af. De brandweer moest uitrukken om de metershoge vlammen te smoren. Bij de brand kwam ook veel rook vrij. Ook bij deze vlammenzee zou er vuurwerk in de omgeving zijn gevonden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!