Michael van Gerwen knokt zich met overwinning op Aspinall naar vijfde finale WK darts

30 december 2019 om 23:57
nl
Darter Michael van Gerwen kan op nieuwjaarsdag zijn wereldtitel prolongeren. De inwoner van Vlijmen bereikte voor de vijfde keer in zijn carrière de finale van het WK, door de Engelsman Nathan Aspinall met 6-3 te verslaan. Van Gerwen neemt het op nieuwjaarsdag in Alexandra Palace op tegen Peter Wright, de Schot die hij zes jaar geleden versloeg in zijn tweede WK-finale.
Geschreven door

Bekijk de analyse van onze dartsverslaggever en lees daarna verder:

Wachten op privacy instellingen...

In 2014 rekende 'Mighty Mike' met 7-4 af met 'Snakebite'. Een jaar eerder had Van Gerwen zijn eerste WK-finale verloren, van de Engelse recordkampioen Phil Taylor. Na zijn primeur in 2014 veroverde Van Gerwen ook in 2017 en 2019 de wereldtitel.

Wachten op privacy instellingen...

"Het was niet groots", vertelde de darter uit Vlijmen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van RTL7. "Mijn spel moet beter. Hier baal ik van. Ik denk dat mijn concentratie niet goed was. Ik moet scherper zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Niet overtuigend
Van Gerwen maakte in de halve finale tegen Nathan Aspinall geen al te overtuigende indruk. De nummer 1 van de wereld had soms moeite om de triples te vinden. Zo begon hij de partij met een beurt van 43 punten. Aspinall, die voor het tweede jaar op rij de laatste vier had bereikt, nam in de eerste set twee keer een voorsprong. In de beslissende vijfde leg, waarin de Engelsman mocht beginnen, gaf Van Gerwen echter even gas. Hij trok de set naar zich toe door dubbel 16 uit te gooien.

Gelijk tred
Tot en met 2-2 in sets kon Aspinall nog gelijke tred houden met Van Gerwen. Beide darters kregen kansen om de vijfde set binnen te slepen en wederom was het Van Gerwen die in de beslissende leg toesloeg. De luide brul waarmee hij de setwinst vierde, verraadde de opluchting bij de darter die daarna ook uitliep naar 4-2.

Aspinall kwam nog even terug, maar ook in de achtste set ging de beslissende vijfde leg naar Van Gerwen die woensdag weer mag gaan strijden om de wereldtitel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.