Lott, Joey, Rakas en Xavi: dit zijn de Brabantse nieuwjaarsbaby's van 2020

1 januari 2020 om 06:52
nl
Al heel snel in het nieuwe jaar werd een kind geboren in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het ging om Lott. Het meisje zag even na half een nieuwjaarsnacht het levenslicht. Tot grote blijheid uiteraard van haar ouders. Mogelijk is Lott de eerste boreling van het nieuwe jaar in onze provincie. En naast haar mochten we nog veel meer nieuwe Brabanders verwelkomen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...


Lott was er in ieder geval eerder bij dan Joey. Deze jongen verblijdde de afdeling Verloskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch om dertien minuten over twee met zijn komst. “Een oud en nieuw om nooit te vergeten”, laat zijn kersverse vader weten. Zijn zoon is vooralsnog de enige die 1 januari 2020 op deze afdeling werd geboren. Op oudjaarsdag was het hier veel drukker. Op 31 december 2019 kwamen er liefst zeven kindjes ter wereld.

Het Amphia Ziekenhuis in Breda had ook reden voor een feestje: om twintig over twee in de nieuwjaarsnacht werd Jaycee-Loïs geboren. Ze is de dochter van de trotse ouders Priscilla en Chris.

Ook bij Kraamhotel Fam Geboortezorg in Tilburg mocht de vlag uit. Om vijf over drie 's nachts sloten Anne Dekkers en Sam van den Berg hun pasgeboren zoon Rakas (3495 gram) in hun armen. Het kraamhotel is verbonden aan het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

 

Om kwart voor acht maakte ook Reber zijn eerste geluidjes. Deze baby werd om 7.47 uur geboren in het Moeder en Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven werden Xavi, Viktor en Junia geboren.

Overigens, en dat is eigenlijk het allerbelangrijkste: alle nieuwe Brabanders maken het goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.