Man (19) gooit brandbom tegen garagedeur na familieruzie in Helmond

2 januari 2020 om 12:02
nl
In Helmond is woensdagnacht een 19-jarige man aangehouden omdat hij een brandbom tegen een huis had gegooid. De man werd rond een uur aangehouden op de Slegersstraat in Helmond. Twintig minuten daarvoor was er op de Balsbeemden een brandbom tegen de roldeur van een garage gegooid.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De bewoners waren op dat moment niet thuis. Het zou gaan om een zelfgemaakte molotovcocktail. De brandweer wist het vuur snel te doven, maar op de garagedeur is nog een grote brandplek te zien.

Aangehouden op Slegersstraat
De 19-jarige man is familie van de bewoners en zou ruzie met hen hebben, zegt de politie. Hij werd kort na het gooien van de brandbom aangehouden op de Slegersstraat. Hij had een mes bij zich en wat spullen die mogelijk met de brandstichting te maken hadden. De politie verdenkt hem van brandstichting.

De brand werd ontdekt door een buurman, die glasgerinkel hoorde. Toen hij een kijkje ging nemen, ontdekte hij de brandende garagedeur.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder ook aanslag
Volgens de buurman zou er zes weken geleden ook al een 'aanslag' zijn geweest. Toen ontplofte volgens hem een explosief onder het busje van de bewoners. "Misschien moet de familie toch een poort en een camera installeren", suggereert een buurtbewoner.

De politie bevestigt dat er op 14 november werd geprobeerd brand te stichten bij de auto van de bewoners van het huis aan de Balsbeemden. Onderzocht wordt of beide zaken met elkaar te maken hebben.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!