Oudejaarsstunt: gestolen beeld van ploegende boer duikt op in Drenthe

2 januari 2020 om 09:26
nl
Een metalen standbeeld dat begin deze week uit Liempde verdween, dook tijdens nieuwjaarsnacht zo'n tweehonderd kilometer noordelijker op. Een oudejaarsvereniging uit het Drentse dorpje Zorgvlied nam het beeld van een ploegende boer mee als ludieke actie.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Leden van vereniging Tied Zat halen elk jaar een stunt uit met oud en nieuw. Dit jaar kozen de noorderlingen ervoor om de reis naar Brabant af te leggen om tweederde van het silhouettenbeeld mee te nemen. Het gedeelte met het paard en de ploeg werd meegenomen, de boer bleef staan. Tijdens de jaarwisseling werd het kunstwerk in het Drentse dorpje onthuld met de tekst: "De regering spant het paard achter de ploeg. Wij vinden het genoeg."

Boer zonder vee
De Drentenaren wilden het daarmee opnemen voor de boeren in ons land. "Onze gedachte hierachter is dat wij de boeren willen steunen in hun strijd. De boer hebben wij laten staan zodat men kan zien wat er gebeurt als de regering haar plannen doorzet. Want een boer zonder vee, is een man zonder werk", laat de vereniging weten tegenover RTV Drenthe.

Op Facebook laat de vereniging weten dat ze contact hebben gehad met Liempde. Ze beloven dat het standbeeld binnen een paar dagen weer netjes op de juiste plek wordt teruggezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.