Weer loslopend varkentje in Empel gevonden, wie is de eigenaar? - Omroep Brabant

Weer loslopend varkentje in Empel gevonden, wie is de eigenaar?

3 januari 2020 om 19:16
nl
In Empel is vrijdagmiddag rond twaalf uur opnieuw een loslopend varkentje gevangen. Het gaat om een mannetje van nog geen jaar oud. Het dier liep rond bij de sluis. Vorige maand liep in Empel ook al een volwassen hangbuikzwijn rond.
Geschreven door

Medewerkers van de dierenambulance Brabant Noord-Oost, de dierenambulance Den Bosch en een dierenkliniek hebben het varkentje vrijdag met netten gevangen. Daar waren meerdere pogingen voor nodig.

'Liet zich niet gemakkelijk verdoven'
"Het varkentje liet zich niet makkelijk vangen", vertelt dierenarts Peter Klaver die ter plekke kwam om het beestje te verdoven. "Het was nat en glibberig op de dijk. Er waren meerdere verdovingspijlen nodig om het varkentje te verdoven. Uiteindelijk was het diertje goed versuft."

Het varkentje is naar het Regionaal Dierenopvangcentrum in Ravenstein gebracht. Daar blijft het beestje veertien dagen, in de hoop dat de eigenaar zich meldt. Als dat niet het geval is, wordt het varkentje aangemeld voor herplaatsing.

Tweede loslopende varkentje in korte tijd
Het is de tweede keer in korte tijd dat er in Empel een varkentje losloopt. In november ging het om een volwassen hangbuikzwijn, dat ook naar het opvangcentrum werd gebracht. Later meldde de eigenaar zich.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.