Video

Voor Dakar-debutant Olaf Harmsen komt een jongensdroom uit: 'Maar wil niet als laatste finishen'

4 januari 2020 om 20:26
nl
Tussen alle Brabantse deelnemers aan de Dakar Rally vinden we dit jaar één debutant: Olaf Hamsen uit Den Bosch. In het dagelijks leven is hij vastgoedadviseur, maar de komende weken racet hij met de motor door de duinen. Wij volgden hem zaterdag tijdens de ceremoniële podiumstart in Jeddah.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

"Het is een jongensdroom om hier aan de start te staan. Die komt nu uit, dat is heel mooi", vertelt Harmsen vlak voordat hij over het startpodium mag rijden. "Ik heb gezonde wedstrijdspanning, maar echte zenuwen heb ik nog niet. Ik denk ook niet dat die nog komen, ik heb me goed voorbereid op de rally."

Geen topklassering
Harmsen maakt deel uit van het Brabantse BAS Dakar Team. Een topklassering hoeven we niet van hem te verwachten. Voor de Bosschenaar is de finish halen het hoofddoel in zijn eerste Dakar Rally. Dan is hij tevreden. "Uitrijden is het belangrijkste, maar ik finish liever niet als allerlaatste, nee."

De tekst gaat verder onder video.


Harmsen rijdt niet voor het publiek
De Dakar Rally vindt dit jaar voor het eerst plaats in Saoedi-Arabië. En Harmsen mag dan wel debutant zijn, hij ziet wel dat de beleving hier totaal anders is dan de afgelopen jaren in Zuid-Amerika. "Heel eerlijk: er is bijna geen publiek. Ik kom niet voor het publiek, dus ik vind dat niet zo erg. Maar de mensen moeten hier nog wel leren wat Dakar is en het gaan omarmen. Het leeft hier nog niet."

Wachten op privacy instellingen...

Zondag beginnen voor Harmsen twee loodzware weken, want dan start de Dakar Rally echt. De eerste etappe gaat van Jeddah naar Al Wajh.

Check voor al het Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Verslaggevers Ronald Sträter en Twan Spierts doen ook via Twitter verslag van de rally. Volg ze via @ronaldbrabant en @TwanSpierts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.