Stroomstoring in centrum Eindhoven voorbij, Pathé weer open

4 januari 2020 om 20:54
nl
Door een stroomstoring in het centrum van Eindhoven heeft bioscoop Pathé zaterdagavond tijdelijk de deuren moeten sluiten. Rond zeven uur viel de stroom uit.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Iedereen die de bioscoop in wilde, werd weggestuurd door medewerkers van de bioscoop. De bioscoop werd ook ontruimd.

Er konden tijdelijk geen kaartjes gekocht worden voor latere voorstellingen op de dag. "Uit voorzorg hebben we de voorstellingen momenteel offline gehaald van de website en app om te voorkomen dat bezoekers tickets kopen voor een film die niet door kan gaan. Onze excuses voor het ongemak", meldde Pathé op haar Facebookpagina.

Horeca
Ook het restaurant At the Movies dat naast de bioscoop ligt, werd getroffen. Datzelfde geldt voor andere horeca, in totaal zaten ongeveer tien adressen zonder stroom. "Lieve gasten, door een stroomstoring in de hele wijk hebben wij jullie geen leuke avond kunnen bezorgen. Excuses daarvoor", zegt At the Movies op Facebook.

De kerstverlichting buiten bij de Pathé brandde nog wel, dat komt doordat die aangesloten is op de overkant van de straat, waar geen storing was.

Ongeveer anderhalf uur later was het probleem verholpen en kon de bioscoop en de horeca weer open. Bij Pathé was nog wel een pinstoring maar via andere tijdelijke apparaten kon wel gepind worden, vertelt een aanwezige bezoeker.

Volgens Enexis ging het om een storing in een kabel.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.