Video

'Baas Bivak' leidt het Dakar-bivak van Team de Rooy: 'Snel opbouwen, dan sleutelen tot morgenvroeg'

5 januari 2020 om 17:39
nl
De Dakar Rally is zondag echt begonnen. Niet alleen voor de coureurs, maar ook voor de monteurs van Team de Rooy. Na een rit van acht uur moeten die in recordtempo het bivak opbouwen. Want als de rallytrucks aankomen, moet alles klaar staan. Gelukkig is er 'Baas Bivak' Corne, die alles in goede banen leidt.
Geschreven door

Kleppen moeten open, zeilen worden uitgerold, tenten opgezet, bankjes worden op hun plek gezet. Het is even flink aanpoten bij aankomst in het Dakar-bivak in Al Wadj. De servicetrucks van Team de Rooy vertrokken zondag rond acht uur 's ochtends uit Jeddah en komen acht uur later aan. Tijd om uit te rusten is er niet, want een paar uur later worden de rallytrucks verwacht.

Ingespeeld team
Hoofdmonteur Corne van Drunen uit Udenhout leidt alles in goede banen. Zo af en toe geeft hij een aanwijzing, soms is er overleg. Maar de monteurs hebben dit al vaker gedaan. De meeste monteurs gaan al jaren mee naar de Dakar Rally, dus ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Binnen een mum van tijd verandert een kale zandvlakte in een kampement.

Er is tijd om snel even iets te eten en daarna moeten de monteurs weer aan de slag. Nu voor hun hoofdtaak: sleutelen. De monteurs zorgen ervoor dat de rallytrucks morgenochtend weer helemaal in orde zijn voor de volgende etappe. "Dan kunnen we aan de gang, ik denk tot morgenvroeg", vermoedt Corne.

Derde plek
Sportief is de eerste etappe van de Dakar Rally voor Team de Rooy een wisselend verhaal. Janus van Kasteren deed het prima, hij werd derde. Maar mede-kopman Vick Versteijnen reed zijn stuurstang kapot op een steen en verloor daardoor veel tijd.

Wachten op privacy instellingen...

Check voor al het Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Verslaggevers Ronald Sträter en Twan Spierts doen ook via Twitter verslag van de rally. Volg ze via @ronaldbrabant en @TwanSpierts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.