Vakantie is voorbij: daar zijn de files weer

6 januari om 08:16
De files zijn er weer (foto: Omroep Brabant).
De files zijn er weer (foto: Omroep Brabant).
Nu de kerstvakantie erop zit, stonden maandagochtend weer de gebruikelijke files op de snelwegen. Automobilisten hadden met name pech op de A58 bij Oirschot en op de A50 in de richting van Arnhem door een ongeluk bij knooppunt Ewijk. Op die wegen bedroeg de vertraging zo’n halfuur.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Op de A58 stond om acht uur ’s ochtends een file van vijf kilometer en op de A50 een file van negen kilometer.

Op de A2 was het druk tussen Weert en knooppunt Leenderheide. Daar moest het verkeer traag rijden over negen kilometer, goed voor twintig minuten vertraging. Op de A67 moest het verkeer rekening houden met elf kilometer file tussen Asten en Leenderheide. Rond halfnegen waren de grootste problemen daar voorbij.

Haps
Op de A73 vanuit het zuiden richting Nijmegen was het nog wat langer druk. Daar gebeurde rond acht uur een ongeluk bij Haps. Tussen knooppunt Rijkevoort en Haps werd daarop de weg afgesloten. Daar werd het verkeer via de af- en oprit geleid. Vanwege de afsluiting van dit deel van de weg waarschuwde de ANWB voor negen kilometer file en ruim twintig minuten vertraging.

Totale vertraging 231 minuten
In totaal stond er rond acht uur maandagochtend 114 kilometer file op de Brabantse snelwegen, volgens de ANWB goed voor een vertraging van bijna vier uur.

Wachten op privacy instellingen...