Video

Yvon Beliën wil met volleybalvrouwen allerlaatste kans op Olympische Spelen grijpen

6 januari 2020 om 19:00
nl
Het wordt erop of eronder voor de Nederlandse volleybalvrouwen. Het is de laatste kans voor Yvon Beliën uit Budel en haar teamgenoten om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. "Dit is echt onze laatste kans. We zullen elke wedstrijd moeten zien als een finale, alleen dan kunnen we ons plaatsen."
Profielfoto van Bram van Doorn
Geschreven door
Bram van Doorn

De volleybalvrouwen zullen het beter moeten doen dan bij eerdere olympische kwalificatietoernooien. Tegenstanders als Azerbeidzjan, Bulgarije en Polen zullen moeten worden verslagen om de kruisfinales te halen. De volleybalsters beginnen dinsdag aan het kwalificatietoernooi in Apeldoorn. De Budelse die bekend staat om haar serveerslag heeft er vertrouwen in.

Bekijk hier de hoogtepunten van volleybalster Yvon Beliën:

Wachten op privacy instellingen...

"We hebben echt een goed team en geven er alles voor", zo vertelt de volleybalster uit Budel. Ondanks de korte voorbereiding denkt Yvon dat het team er op de juiste manier zal staan: "Er zal nog niet altijd even goed gevolleybald worden. Als we winnen maakt het mij niet uit hoe we spelen", vertelt Yvon aan het radioprogramma Zuidtribune van Omroep Brabant.

Goede voorbeeld
Beliën zag de handbalvrouwen wereldkampioen worden en zij ziet ze ook als een voorbeeld: "Het is ontzettend leuk om te zien hoe zij wereldkampioen zijn geworden. Wij hebben ontzettend veel respect voor ze en kijken echt op naar hun prestatie. Het viel bij hun allemaal samen en dat zal bij ons ook moeten gebeuren om ons te kwalificeren."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.