Iso Sluijters is klaar voor historisch EK handbal: 'We gaan elke gewonnen partij vieren als gekken'

8 januari 2020 om 19:00
nl
Voor de Nederlandse handbalheren wordt het donderdag de eerste wedstrijd ooit op een Europees Kampioenschap. Eindhovenaar Iso Sluijters is een van de spelers die meegaat. "Het is heel bijzonder, we hebben hier namelijk megalang voor gewerkt."
Profielfoto van Bram van Doorn
Geschreven door
Bram van Doorn

"De trainer heeft nog geen vaste basis dus er worden nu wat tactieken geprobeerd. Iedereen van ons heeft dus nog kans op een basisplaats", vertelde Iso Sluijters in het radioprogramma Zuidtribune van Omroep Brabant.

Terwijl de mannen zich dit jaar voor het eerst wisten te plaatsen voor een EK, wonnen de handbaldames de wereldtitel. Een knappe prestatie vindt Iso: "Ze hebben echt een goede prestatie neergezet." Toch wil de Eindhovenaar niet zeggen dat de dames beter zijn: "In de mannenhandbal is de top groter. Je kun het vergelijken met het vrouwenvoetbal."

Zware concurrentie
Naast Sluijters (rechter opbouw) zijn er nog drie Brabanders geselecteerd:

  • Tilburger Niels Versteijnen (linker opbouw),
  • Eindhovenaar Ephrahim Jerry (midden opbouw)
  • Toon Leenders (cirkelspeler) uit Deurne.

Nederland begint het EK donderdag tegen Duitsland. Een zeer lastige tegenstander volgens Iso: "Duitsland is binnen het handbal echt een groot land. Ze hebben de beste spelers ter wereld." Naast Duitsland (de nummer 1 op de wereldranglijst) spelen de handbalheren nog tegen topland Spanje en tegen Letland.

De complete selectie van de handbalheren vind je als je doorklikt op de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.