'Welke gek sloeg die roestige spijkers in boomwortels om voorbijgangers te verwonden?'

7 januari 2020 om 08:23
nl
"Hoe kun je dit eigenlijk doen? Het is denk ik gewoon een of andere gek geweest. Stel je voor dat je hier met je kinderen loopt en die stappen erin. Of je hond. Je moet er niet aan denken wat dat voor gevolgen zo'n stomme actie kan hebben", zegt boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Hij heeft geen goed woord over voor degene die op minstens zeven plekken in natuurgebied Reuselse Moeren de wortels van bomen veranderde in heuse spijkermatten. Hurkend naast een boom in het rustige natuurgebied bij Reusel, wijst hij drie spijkers aan die in de boomwortels zijn geslagen. "Ze stonden recht omhoog, bij sommige was de kop ervan afgeknipt. Dus we hebben ze maar kromgebogen zodat niemand zich er nog aan kan verwonden."

Een jager klopte bij Staatsbosbeheer aan, nadat hij de eerste geïmproviseerde spijkermat ontdekte. Wat volgde was een uitgebreide inspectie: "Er loopt een wandelroute om het natuurgebied heen, langs de randen. Met smalle doorgangen, zoals deze. Waar wortels van bomen staan, zijn we gaan kijken of er spijkers in zijn geslagen. Dat bleek op in elk geval zeven plekken gebeurd te zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Alleen echte natuurliefhebbers
Heel veel recreanten komen er niet in het gebied vlakbij de Belgische grens. "Het zijn echt natuurliefhebbers die hier de rust op komen zoeken. Misschien dat degene die de spijkermatten gelegd heeft, die rust wilde bewaren." De boswachter vervolgt: "De spijkers zijn precies geslagen op een smalle doorgang. Het is echt wel bedoeld om er wandelaars, fietsers of ruiters mee te verwonden."

Hoewel het gaat om roestige spijkers, gaan ze er bij Staatsbosbeheer vanuit dat ze kort geleden in de wortels zijn geslagen. "We hopen dat mensen die hier vaker wandelen iets gezien hebben. En laat ze dan maar de politie bellen, dan kunnen we ermee aan de slag gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.