Video

Dakar-debutant Olaf Harmsen knock-out na zware crash, eerste Brabantse deelnemer die uitvalt

7 januari 2020 om 17:56
nl
Olaf Harmsen is de eerste Brabantse deelnemer die in Saoedi-Arabië is uitgevallen in de Dakar Rally 2020. De motorrijder uit Den Bosch kwam dinsdag in de derde etappe zwaar ten val en ging daarbij knock-out. Harmsen is per vliegtuig afgevoerd naar het ziekenhuis in de stad Tabuk.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

"Ik kan mij niets herinneren van het ongeluk", laat een aangeslagen Harmsen weten vanuit het Saoedische hospitaal. "Ik ben knock-out gegaan en werd pas weer wakker gemaakt door de doktoren. Het laatste wat ik weet, is dat ik aan het jagen was op de motoren voor mij."

Verwondingen
Gelukkig vallen de verwondingen van Olaf Harmsen mee, al is zijn Dakar Rally daardoor wel voorbij. "Ik heb een diepe snee van 10 centimeter diep en twaalf centimeter lang in mijn lies. Daarnaast ook een hersenschudding, een blauw oog en een dikke neus. Hopelijk mag ik binnen een paar dagen naar huis."

Spaargeld
Debutant Harmsen, die reed voor het Brabantse BAS Dakar-team, baalt natuurlijk als een stekker dat zijn Dakar-avontuur al zo snel voorbij is. "Het is dramatisch, want ik ging echt om te finishen. Ik heb er twee jaar voor moeten sparen, dus dat is extra zuur."

Bekijk de video waarin Harmsen vertelt over zijn jongensdroom om de Dakar Rally te rijden.

Check voor al het Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Verslaggevers Ronald Sträter en Twan Spierts doen ook via Twitter verslag van de rally. Volg ze via @ronaldbrabant en @TwanSpierts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.