Video

Benzine als water: spotgoedkope brandstof tijdens de Dakar Rally in Saoedi-Arabië

7 januari 2020 om 20:45
nl
Als je een paar dagen met de Dakar-karavan door Saoedi-Arabië reist, vallen een paar dingen op. Zo zijn de auto's hier enorm. Die grote bakbeesten slurpen benzine alsof het water is. En dat komt goed uit, want de benzine is hier spotgoedkoop. Hoe goedkoop? Dat laten we je zien in D'n Dakar van Ronald en Twan.
Geschreven door

Vaak tanken
De Dakar-voertuigen rijden in twee weken vele duizenden kilometers door Saoedi-Arabië. Dat betekent dus regelmatig tanken en dan valt pas echt op hoe weinig je hoeft te betalen voor een volle tank.

Of zoals we iemand van een Dakar-team hoorden zeggen: "Laat de motor maar lopen, want de benzine kost toch niks hier."

Nog veel meer
Natuurlijk zijn er nog meer 'vreemde' dingen aan Saoedi-Arabië. Aparte ingangen voor mannen en vrouwen bij restaurants, nergens alcohol te koop, veel vrouwen met gezichtsbedekking, om de zoveel kilometer een politiecontrole, en een enorm contrast tussen luxe malls en verpauperde half afgebouwde dorpjes. Daar komen we later deze rally nog uitgebreid op terug.

In D'n Dakar van Ronald en Twan laten onze verslaggevers zien wat ze opvalt tijdens de Dakar Rally. Check voor al het Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Verslaggevers Ronald Sträter en Twan Spierts doen ook via Twitter verslag van de rally. Volg ze via @ronaldbrabant en @TwanSpierts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.