Het geduld van de bakker raakt op: 'Van wie is toch die gestrande auto die hier al een week staat?' - Omroep Brabant

Het geduld van de bakker raakt op: 'Van wie is toch die gestrande auto die hier al een week staat?'

8 januari 2020 om 16:20
nl
Bakker Pierre Henst in Vessem zit er behoorlijk mee in zijn maag. Een groene Opel Astra die sinds oudjaar bij hem voor de winkel staat. De auto had pech. De eigenaar is op nieuwjaarsdag nog een keer teruggekomen en sindsdien is er niemand meer die zich om de Opel bekommert. Van wie de wagen is, dat is een compleet raadsel.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Ik weet niet of die nog een week, een maand of een paar jaar hier blijft staan", zegt de bakker, Hij is het behoorlijk beu: De auto bezet een van mijn drie parkeerplaatsen voor de deur. Het is privéterrein. Op de bakkerij staan inderdaad kleine blauwe bordjes met opschrift: 'Alleen parkeren voor klanten'.

Nummerplaat uit Leende
Op de nummerplaat van de auto staat een garagebedrijf in Leende. Dus denkt Pierre dat de eigenaar uit Leende komt. Hij belde de politie, maar die kunnen de eigenaar niet bereiken. Ook de gemeente kan niets doen.

"Vanwege de strenge privacywetgeving krijg ik het adres en telefoonnummer van de eigenaar niet", zegt Pierre. Hij weet alleen via wat speuren op internet dat de auto 21 jaar oud is en sinds 2014 op naam van de huidige eigenaar staat. Meer komt hij niet te weten.

Vorkheftruck
"Als de bestuurder zich nou even bij de bakkerij gemeld had, dan hadden we de auto aan de kant kunnen duwen.", zegt Pierre, nu kan hij niets doen: "Ik ken wel mensen die een vorkheftruck hebben en hem zo kunnen verplaatsen, maar dan zou de auto kunnen beschadigen en dat wil ik niet."

Ondertussen raakt het geduld van de bakker echt op. Als het nog lang duurt, dan kijk ik wel of een garage de wagen kan verplaatsen. Maar ik hoop dat de eigenaar zich, na de berichten op Omroep Brabant alsnog meldt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.