Eindhovense (59) moet 2,1 miljoen euro terugbetalen na zorgfraude

13 januari om 18:39
(Archieffoto)
(Archieffoto)
Een vrouw van 59 uit Eindhoven moet 2,1 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dit bepaalde de rechtbank in Den Bosch maandag. De vrouw verkreeg de miljoenen volgens de rechtbank door tussen 2007 en 2013 fraude te plegen met persoonsgebonden budgetten (pgb's).
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De vrouw werd in augustus 2017 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ze had zich gepresenteerd als bemiddelaar voor diverse mensen bij het aanvragen van een pgb. Ook voerde zij de administratie voor deze zogenoemde budgethouders. In die rol had ze controle over hun bankrekeningen.

Zonder medeweten van de slachtoffers, die ze zei te helpen, vervalste ze zes jaar lang formulieren om deze vervolgens in te dienen bij zorgverzekeraars. Daarna haalde ze de bedragen die de verzekeraars uitbetaalden van de rekeningen van de budgethouders.

Hoger bedrag
Volgens de officier van justitie zou de vrouw op deze manier 1,9 miljoen euro op illegale wijze buit hebben gemaakt. De rechtbank kwam uit op een hoger bedrag van 2,1 miljoen euro. Dit bedrag moet zij nu aan de Staat terugbetalen.

Wachten op privacy instellingen...