Video

YouTube-ster Nikkie de Jager onthult na chantage: 'Ik ben transgender'

13 januari 2020 om 20:21
nl
Nikkie de Jager (25) uit Uden heeft in haar nieuwste YouTube-video onthuld dat zij transgender is. De vlogger vertelt dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. Ze kiest ervoor om met het nieuws naar buiten te treden omdat ze werd gechanteerd.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Dit filmen is hartstikke eng", vertelt Nikkie in de video van maandag. "Maar ook zo bevrijdend. Ik wilde dit onderdeel van mezelf al zo lang met jullie delen. Maar de timing was nooit goed. Maar het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid."

Check de video hieronder. De tekst gaat verder na de video.

Wachten op privacy instellingen...

De Jager stelt in de video dat zij een hekel heeft aan labels en dat zij zich nu vrij genoeg voelt om het nieuws met de wereld te delen. "Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, was ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben."

'Het was doodeng'
Jarenlang hield De Jager verborgen dat ze transgender is. De reden dat ze hier nu toch mee naar buiten komt, is vanwege chantage. Mensen dreigden haar verhaal naar de pers te lekken. "Het was doodeng, om te weten dat er zulke nare mensen bestaan die iemands ware zelf niet willen respecteren. Dat is verschrikkelijk."

De Jager noemt deze acties walgelijk en steekt in haar zeventien minuten durende video haar middelvinger naar hen op. "Naar de mensen die me hebben gechanteerd: deze middelvinger is voor jullie. Geniet er maar van."

Verloofde wist in het begin van niets
"Ik wilde dat ik eerder aan mijn verloofde Dylan had verteld dat ik transgender ben", vertelt Nikkie. "Maar het voelde zo goed tussen ons dat ik bang was om hem kwijt te raken als ik hem mijn hele verhaal vertelde."

Ze vervolgt: "Toen ik dat uiteindelijk deed was hij geschokt. Maar dat is een privékwestie waar we samen mee omgaan. Ik ben er heel trots op dat we er samen mee kunnen omgaan. Weet wel dat het tussen ons goed zit."

Beroemd door make-up-tutorials
In 2008 begon Nikkie met het delen van make-up-tutorials op YouTube op het kanaal NikkieTutorials. Inmiddels heeft ze ruim 12,4 miljoen abonnees. Zij werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian. Ook was ze vorig jaar als kandidaat in het tv-programma Wie is de Mol? te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.