Video

Na 'saai dagske' in Dakar Rally komt de gevreesde marathon-etappe

14 januari 2020 om 21:11
nl
De twee zwaarste Dakar-dagen staan voor de deur: de marathonetappe. De coureurs overnachten woensdag in het marathonbivak, waar ze geen assistentie van hun team krijgen. "Die auto moet heel blijven en wij moeten aan de finish komen."
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

In de marathonetappe komen de coureurs zware duinen tegen. Dat wordt pittig en dat is maar goed ook, na de snelle etappes van de afgelopen dagen. "Vandaag was een saai dagske", zegt trucker Janus van Kasteren. Het was treintje rijden en daarna alleen maar vol gas rijden."

Bang voor de banden
Autocoureur Erik van Loon is een beetje bang voor de marathonetappe, vooral vanwege de banden. "We rijden veel te veel lek. Dat ligt niet aan mijn rijstijl, want de andere auto’s van het team hebben dat ook."

Bekijk hieronder ook de reacties van Vick Versteijnen en Michiel Becx na etappe 9 van de Dakar Rally.

Na de marathonetappe van woensdag en donderdag is vrijdag de laatste proef naar Qiddiya, vlak onder Riyad. Daar ligt de finishlijn van de Dakar Rally.

Check voor al het Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Verslaggevers Ronald Sträter en Twan Spierts doen ook via Twitter verslag van de rally. Volg ze via @ronaldbrabant en @TwanSpierts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.