Video

New Kids-snackbar moet plekje krijgen in museum: 'Doodzonde om te slopen'

15 januari 2020 om 09:02
nl
De bekendste snackbar van Nederland verdwijnt binnenkort. 't Pleintje in Den Dungen gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor een moderne snackbar. Maar Erfgoedvereniging Heemschut wil voorkomen dat de markante snackbar uit New Kids voorgoed verdwijnt. De vereniging hoopt dat 't Pleintje een plek krijgt in het Openluchtmuseum in Arnhem.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

"Laten we eerlijk zijn, het is doodzonde om die snackbar te slopen", zegt Christian Pfeiffer van de landelijke vereniging voor behoud van cultuurmonumenten woensdagmorgen in radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant.

Positief gestemd
Vanuit die gedachte ontstond bij de erfgoedvereniging, die zich onder meer inzet voor het behoud van kerken, het idee om de snackbar in de collectie van het Openluchtmuseum te laten opnemen. Pfeiffer hoopt dat de snackbar daar als verkooppunt van snacks kan dienen. Het Openluchtmuseum zou niet onwelwillend tegenover het idee staan. "Volgende week horen we hier meer over", zegt Christian, die positief gestemd is. "Misschien gaat het wel lukken."

"Het idee is als een bom ontploft. Dat is wel een signaal dat deze snackbar cultureel erfgoed is. Al deze aandacht geeft aan waarom 't Pleintje in een museum thuishoort. Dit vinden we allemaal heel belangrijk."

Een van de bekende scenes die opgenomen is in de snackbar:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.