Acht inbraken binnen twee weken in sportkantines in Midden-Brabant

15 januari 2020 om 14:00
nl
Inbrekers hebben het momenteel gemunt op sportkantines in meerdere gemeentes in het midden van Brabant. In de eerste twee weken van deze maand zijn acht inbraken gepleegd. De daders sloegen toe in Dongen, Loon op Zand, Sprang-Capelle, Nieuwendijk, De Moer, Waspik en Oisterwijk.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Vooral kantines van tennisverenigingen zijn het doelwit. Bij een tennisvereniging in Loon op Zand werden zelfs enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen.

Geld
Bij een atletiekclub in Dongen werd twee dagen achter elkaar ingebroken. De dieven zijn vooral op zoek naar geld. Bij een van de inbraken werd ook wijn en bier meegenomen.

Daarnaast zouden onbekenden hebben proberen in te breken bij de kantine van VV Molenschot.

Een verband tussen de inbraken wordt onderzocht. "Bij een aantal inbraken zien we dezelfde werkwijze. Er wordt een ruit vernield en vervolgens gaan de inbrekers op zoek naar geld bij de bars", legt een politiewoordvoerder uit.

Waarschuwing
De vele inbraken zijn voor de politie aanleiding om sportclubs te waarschuwen. "Laat geen contant geld achter in de kantines en zorg indien mogelijk voor passende beveiligingsmaatregelen", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.