Dassen hoeven niet kleiner te gaan wonen voor omleiding van provinciale weg

15 januari 2020 om 14:48
nl
De provincie gaat iets verzinnen om de dassen te beschermen die de dupe zouden zijn van de verbreding en omlegging van de N282. De provincie zegt dat de weg sowieso wordt verbreed maar dat er rekening met de dassen wordt gehouden . De Partij voor de Dieren stelde vragen hierover aan de provincie.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

De provinciale weg wordt bij Gilze voor een deel afgesloten, verbreed en omgeleid in de buurt van vliegbasis Gilze-Rijen. De nieuwe weg zou voor een deel over de dassenburcht gaan lopen, die onder de grond op de vliegbasis ligt.

Uit onderzoek in opdracht van de provincie blijkt dat de twee dassen best een stukje van een burcht zouden kunnen missen. Maar de Stichting Das&Boom en de Partij voor de Dieren zeggen dat dat onbespreekbaar is.

Nog geen dassen waargenomen
Uit de antwoorden van het provinciebestuur blijkt nu dat er wel geluisterd wordt naar de kritiek en dat er wordt gezocht naar een oplossing voor de dassen. Statenlid Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren: "Wat ons betreft worden de adviezen van stichting Das&Boom een op een overgenomen, ook als dat betekent dat er voor een ander alternatief voor de weg moet worden gekozen." De Prov incie zegt dat dat niet mogelijk is.

Volgens de provincie waren er nog geen dassen toen de plannen voor de weg gemaakt werden. Van der Wel: "Wij willen dat de dassen en de dassenburcht de best mogelijke bescherming krijgen en dat zullen we in de gaten houden.’’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.