Video

Erwin van den Bosch is na crash met buggy geen navigator maar toeschouwer bij de Dakar Rally

16 januari 2020 om 20:00
nl
Het zag er mooi uit voor Erwin van den Bosch uit Wintelre. Als vaste navigator van trucker Janus van Kasteren zou hij met Team de Rooy de Dakar Rally rijden in Saoedi-Arabië. Een zware crash met een buggy in de Morocco Desert Challenge in aprilgooide roet in het eten. Nekklachten houden Van den Bosch aan de kant.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Erwin van den Bosch loopt aan het begin van de Dakar Rally enigszins verloren rond in het bivak. In plaats van teamlid in de cabine van een van de racetrucks, moet hij als toeschouwer de zwaarste rally ter wereld beleven. Van den Bosch is wel in Saoedi-Arabië, want hij is liefhebber en bovendien ook een goede vriend van coureur Janus van Kasteren. Gelukkig vindt hij al snel een bezigheid als een soort manusje van alles voor Team de Rooy.

Bekijk de video met Erwin van den Bosch in Saoedi-Arabië.

"Ik heb geen echte rol nu en dat valt wel zwaar", zegt de sympathieke Van den Bosch, die nog altijd last heeft van zijn nek door de crash in Marokko. "Ik ben goed geholpen door de dokters van Team de Rooy, maar ik heb toch moeten beslissen om niet mee te doen. En dat is niet leuk. Ik help nu maar iedereen waar ik kan."

Hopelijk volgend jaar
Erwin denkt dat het uiteindelijk wel goed komt met zijn gezondheid. Tijdens de Dakar Rally rijdt hij nu elke dag mee van bivak naar bivak met Gerard de Rooy, de teameigenaar die door een hernia zelf niet kan racen. Maar volgend jaar hoopt Erwin tijdens de Dakar Rally weer naast Janus van Kasteren in de truck door de woestijn te crossen. "Als ze me vragen, ga ik mee", aldus Van den Bosch.

Check voor al het Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar. Verslaggevers Ronald Sträter en Twan Spierts doen ook via Twitter verslag van de rally. Volg ze via @ronaldbrabant en @TwanSpierts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.