Incident met giftige raketbrandstof van F-16 op vliegbasis Volkel: 'Vreemde lucht geroken'

16 januari 2020 om 17:58
nl
Een incident op vliegbasis Volkel heeft donderdag aan het einde van de middag ervoor gezorgd dat hulpdiensten massaal werden opgeroepen. Er bleek een probleem te zijn met de giftige raketbrandstof van een F16, laat een woordvoerder van Defensie weten. Er zijn geen gewonden gevallen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Het gaat om een incident met hydrazine. Die raketbrandstof wordt gebruikt om de motor van de F-16 snel op gang te brengen in geval van nood.

Standaardprotocol
Het is standaardprotocol dat de hulpdiensten massaal werden opgeroepen, aldus de woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wat er precies is misgegaan. Uit voorzorg werd onder ander een ambulance opgeroepen.

De Veiligheidsregio Brabant-Noord laat weten dat er meldingen waren dat er een vreemde lucht werd geroken op de vliegbasis. Specialisten hebben onderzoek naar de vloeistof gedaan. Zij behandelen het incident als een lokaal bedrijfsongeval en kwamen dus niet in actie.

Oefeningen
Vliegers van Vliegbasis Volkel oefenen deze weken met F-16's en F-35's. Er wordt specifiek getraind in de avond vanwege de duisternis

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.