Johan van Laarhoven geland op Schiphol: straks een persconferentie met zijn familie

AMSTERDAM - Johan van Laarhoven is donderdagavond iets voor halfzeven geland op Schiphol. Later op de avond vindt daar een persconferentie plaats met zijn familie en advocaten. Deze is live te volgen via Omroep Brabant.

Het vliegtuig met daarin Van Laarhoven was donderdagmorgen om kwart over zes Nederlandse tijd vanuit Bangkok naar Nederland vertrokken. Hij is met een commerciële vlucht van KLM naar Nederland gekomen.

Gebruikelijk is dat een gevangene gewoon tussen de andere passagiers wordt vervoerd. Procedure is dat zo iemand als laatste aan boord komt samen met zijn begeleiders. Als Iemand niet vluchtgevaarlijk is of grote vijanden heeft, hoeft hij ook niet per se geboeid in het vliegtuig.

De gevangene krijgt dezelfde maaltijden als de andere passagiers, maar alcohol is voor hem verboden.

Persconferentie
Donderdagavond om 19.45 is er een persconferentie op Schiphol. De voormalige coffeeshopbaas zal niet bij de persconferentie aanwezig zijn want hij gaat meteen door naar de gevangenis in Vught.

Thaise cel
Van Laarhoven heeft de afgelopen jaren doorgebracht in een Thaise cel en is nu, na een lange strijd, overgedragen aan Nederland.

Lees alles over de zaak van Johan van Laarhoven op onze themapagina.

Meer over dit onderwerp:
JOHAN VAN LAARHOVEN