Landelijk KPN-netwerk getroffen door storing, telefoonverkeer deels plat

17 januari 2020 om 16:51
nl
Het landelijke netwerk van KPN werd vrijdagmiddag rond drie uur getroffen door een storing. Hierdoor haperde het telefoonverkeer tot aan het begin van de avond. De oorzaak is niet bekend.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

In de regio Eindhoven lag het telefoonverkeer deels plat. Er kwamen ook meldingen uit de omgeving van Den Bosch, Tilburg, Breda, Roosendaal en Oss. Het alarmnummer 112 bleef gewoon bereikbaar. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Zuidoost-Brabant vertelde dat er geen signalen waren dat het noodnummer buiten dienst is geweest.

Eenzelfde reactie kwam van de veiligheidsregio Brabant-Noord. "We hebben slechts enkele problemen gehad met de bereikbaarheid van de 088-nummers, maar 112 bleef gewoon bereikbaar."

Het Jeroen Bosch ziekenhuis liet aan het eind van de middag weten dat het minder goed bereikbaar was via de vaste telefoonlijn maar dat de veiligheid van de zorg niet in gevaar is. Rond zes uur meldde het ziekenhuis dat de storing voorbij was.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook in de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland meldden particulieren en bedrijven dat ze hinder hadden van de KPN-storing. Een aantal gemeenten en de NS lieten dat via sociale media weten.

Volgens sommige bedrijven zou KPN de storing aan het begin van de avond hebben verholpen. KPN zelf was momenteel niet bereikbaar voor een toelichting.

Wachten op privacy instellingen...

Alarmnummer 112
In juni 2019 was er ook een landelijke storing op het netwerk van KPN. Toen was het alarmnummer 112 onbereikbaar. Er werden daarom alternatieve telefoonnummers voor 112 en 0900-8844 ingesteld. De politie stuurde extra mensen de straat op. Ook werden extra mensen ingezet op brandweerkazernes. Als mensen hulp nodig hadden, moesten ze zich bij de brandweer of de politie melden als bellen niet lukte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.