Digitaal een afspraak maken met de gemeente kan weer na Citrix-alarm - Omroep Brabant

Digitaal een afspraak maken met de gemeente kan weer na Citrix-alarm

20 januari 2020 om 12:52
nl
De website van de gemeente Waalwijk is weer volledig bereikbaar voor haar inwoners. Maandag rond het middaguur gingen alle servers weer online. Afgelopen vrijdag werd het digitale platform gedeeltelijk afgesloten vanwege veiligheidsrisico's rond het programma Citrix.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

Inwoners van Waalwijk kunnen weer digitaal afspraken maken en persoonsgegevens laten aanpassen. Volgens een woordvoerder werkt alles weer en is er geen gevoelige informatie in gevaar geweest.

Tilburg
Ook Tilburg gaf vrijdag een waarschuwing af dat de website mogelijk niet te gebruiken is voor het maken van afspraken. "Dit weekend is echter gebleken dat alles gewoon heeft gewerkt en dat alle informatie goed bij ons is binnengekomen,'' vertelt een medewerker. De ambtenaren van de gemeente kunnen voorlopig echter nog niet vanuit huis werken.

Citrix is een systeem waarmee veel instellingen thuiswerken voor hun medewerkers mogelijk maken. In december bleek er een lek in deze software te zitten. Veel gemeenten hebben daar maatregelen voor moeten nemen. In Amsterdam en Rotterdam kunnen ambtenaren sinds maandag wel weer thuiswerken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.