Video

Brand in transformatorhuisje Tilburg: overlast door stroomstoring opgelost

20 januari 2020 om 22:27
nl
Ruim tweeduizend huishoudens in het centrum van Tilburg zaten maandagavond zonder stroom door een brand in een transformatorhuisje aan de Noordhoekring. In totaal waren 2039 huishoudens tijdelijk verstoken van elektriciteit. Zes appartementen in een nabijgelegen flat op de hoek van de Fabriekstraat en de Noordhoekring werden ontruimd vanwege de brand.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Na een half uurtje had negentig procent van de huishoudens weer stroom. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kwamen er meerdere meldingen binnen van mensen die vastzaten in een lift. "Deze mensen en andere hulpbehoevenden worden zo snel mogelijk geholpen."

Voor 140 huishoudens die langer zonder stroom zaten, werd naar een tijdelijke oplossing gekeken. Netbeheerder Enexis meldde dinsdag dat alle klanten sinds zeven uur in de ochtend weer stroom hebben.  

Wachten op privacy instellingen...

De brand brak rond halftien 's avonds uit. Rond elf uur was het vuur geblust. Om kwart voor twaalf was de rook weer weggetrokken en mochten de bewoners weer naar huis.

Een woordvoerder van de politie legt uit wat er is gebeurd. Tekst gaat verder na de tweet.

 

Wachten op privacy instellingen...

Een flat vlak naast het transformatorhuisje werd ontruimd. Tientallen mensen stonden buiten, aldus een fotograaf ter plekke. De brand trok veel bekijks maar er ontstond geen commotie op straat.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.