Video

Joey D. heeft zichzelf ernstig verwond toen politie zijn huis binnenviel

21 januari 2020 om 19:54
nl
Joey D. heeft zichzelf ernstig verwond toen de politie dinsdagavond zijn huis binnenviel. Dat gebeurde rond kwart over zeven op de Schoolstraat in Rosmalen. Kort daarna werd hij met loeiende sirenes afgevoerd.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

D. had zich urenlang verschanst in zijn huis omdat hij niet naar de gevangenis wilde. De rechter bepaalde, dinsdagmiddag in hoger beroep, dat D. vijftien jaar de cel in moet voor de moord op zijn oom.

Joey D. werd na de inval in zijn woning met een ambulance onder begeleiding van de politie naar een ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk welke verwondingen Joey D. heeft en of hij zichzelf van het leven wilde beroven.

Kijk hieronder naar de eerste beelden van de inval:

Opnieuw geschoten
Er klonk een doffe knal in de Schoolstraat in Rosmalen. De politie sommeerde Joey D. om naar buiten te komen. "Kom nu naar buiten, anders komen wij écht naar binnen", gaven de agenten aan. Daarna zijn er kennelijk twee schoten gelost, volgens een verslaggever van Omroep Brabant. Het is nog onduidelijk wie er geschoten heeft.

Joey D. werd eerder dinsdagmiddag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 15 jaar en 6 maanden cel voor de moord op zijn oom, Martie Heesbeen. De rechtbank had hem eerder vrij gesproken. Daarom was D. zo boos en verschanste hij zich in zijn huis.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.