Geen nieuw bekersprookje voor Willem II, Tilburgse club mist twee strafschoppen en verliest

22 januari 2020 om 23:26
Willem II ligt uit het KNVB-bekertoernooi. De Tilburgers speelden in Heerenveen gelijk (2-2) en ze misten na de verlenging in de strafschoppenserie twee keer. Daardoor is de (verliezend) bekerfinalist van het afgelopen voetbalseizoen nu als snel uitgespeeld.
Profielfoto van Cor Bouma

Bekijk de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees daarna verder.

Willem II kwam al snel op voorsprong via Vangelis Pavlidis, maar kort na rust maakte Heerenveen gelijk. Toen de Friezen een kwartier voor tijd op voorsprong kwamen door een eigen doelpunt van Dries Saddiki, leek het gedaan met Willem II. Vijf minuten later was het toch weer raak en werd er verlengd.

In die verlenging werd niet meer gescoord, waardoor het op strafschoppen aankwam. Freek Heerkens miste de eerste penalty voor Willem II. Keeper Timon Wellenreuther wist een penalty van Runar Espejord van Heerenveen te stoppen, maar Marios Vrousai miste ook voor Willem II. De Friezen maakten geen fout meer en gaan daarom verder naar de laatste acht in het bekertoernooi.

Freek Heerkens over zijn gemiste strafschop.

Afwezige Pavlidis
De clubtopscorer van Willem II, Vangelis Pavlidis, scoorde ook weer tegen Heerenveen. Hij bracht zijn ploeg op voorsprong, maar hij moest niet veel later met een blessure van het veld. Een flinke aderlating voor de ploeg van trainer Adrie Koster. Zondag wacht weer een nieuwe wedstrijd, Pavlidis hoopt dan gewoon te spelen. "Ik kon mijn team nu niet helpen. Ik denk niet dat het een erg gevaarlijke blessure is, maar we moeten afwachten. Ik hoop zondag fit te zijn."