Video

Politie haalt slapende bewoners uit huis in Helmond terwijl aanbouw in vlammen opgaat

23 januari 2020 om 07:54
nl
De politie heeft donderdagochtend de bewoners van een huis aan de St. Antoniusweg in Helmond uit hun huis gehaald vanwege een enorme vlammenzee in de aanbouw van de woning. De bewoners lagen nog te slapen en hadden niet door dat een deel van hun huis in lichterlaaie stond. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Volgens een omstander heeft een voorbijganger die de brand opmerkte de hulpdiensten gebeld. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen.Ze konden net voorkomen dat de vuurzee het dak van de aanbouw volledig verwoestte.

Asbest
De brandweer controleert of bij de brand asbest is vrijgekomen. "Er zijn twee golfplaten kapot gegaan. Daarvan hebben wij sterk het vermoeden dat deze asbesthoudend zijn. Dit moet nog worden gecontroleerd en vastgesteld door laboranten op de locatie", zegt Jos Van Den Akker van Veiligheidsregio Zuid-Oost Brabant.

"We hebben dit sterke vermoeden vanwege de leeftijd en het materiaal dat is afgebrand. De golfplaten en brokstukken van de aanbouw zijn op het terrein van de huiseigenaar terecht gekomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!