Politie haalt slapende bewoners uit huis in Helmond terwijl aanbouw in vlammen opgaat

23 januari om 07:54
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De politie moest de nog slapende bewoners uit hun huis halen terwijl de aanbouw afbrandde (foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)
1/2 Politie wekt bewoners huis, omdat aanbouw in brand staat.
De politie heeft donderdagochtend de bewoners van een huis aan de St. Antoniusweg in Helmond uit hun huis gehaald vanwege een enorme vlammenzee in de aanbouw van de woning. De bewoners lagen nog te slapen en hadden niet door dat een deel van hun huis in lichterlaaie stond. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Volgens een omstander heeft een voorbijganger die de brand opmerkte de hulpdiensten gebeld. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen.Ze konden net voorkomen dat de vuurzee het dak van de aanbouw volledig verwoestte.

Asbest
De brandweer controleert of bij de brand asbest is vrijgekomen. "Er zijn twee golfplaten kapot gegaan. Daarvan hebben wij sterk het vermoeden dat deze asbesthoudend zijn. Dit moet nog worden gecontroleerd en vastgesteld door laboranten op de locatie", zegt Jos Van Den Akker van Veiligheidsregio Zuid-Oost Brabant.

"We hebben dit sterke vermoeden vanwege de leeftijd en het materiaal dat is afgebrand. De golfplaten en brokstukken van de aanbouw zijn op het terrein van de huiseigenaar terecht gekomen."

Wachten op privacy instellingen...